Τέχνη με φρούτα και λαχανικά

Κατά το προηγούμενο διάστημα επιχειρήσαμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά ώστε να αποκτήσουν υγιεινότερες διατροφικές συνήθειες και να εντάξουν στο καθημερινό διατροφολόγιό τους τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση βλέποντας οτι οι περισσότεροι συνοδεύουν πια το γεύμα τους με μια μικρή σαλάτα, καθώς και φρούτο.

Στις δράσεις μας προκειμένου να δούμε αυτές τις κατηγορίες τροφίμων με "άλλο μάτι" επιχειρήσαμε να δημιουργήσουμε έργα τέχνης με φρούτα, λαχανικά κτλ.Πολύ γενναιόδωρα οι γονείς μας έφεραν στο σχολείο ποικιλία φρούτων, λαχανικών, καρπών, οσπρίων και με αυτά τα παιδιά έφτιαξαν μοναδικές δημιουργίες!

Αναζητήσαμε και βρήκαμε στο διαδίκτυο έργα τέχνης βασισμένα σε τρόφιμα  και περιεργαστήκαμε τις συνθέσεις από φρούτα και λαχανικά του Τζουζέπε Αρτσιμπόλντο που αποτέλεσε και την έμπνευση για την ομαδική δημιουργία μας.


Τα παιδιά δημιούργησαν τα δικά τους έργα σε μικρές ομάδες.

Βασιλική, Μυρτώ και Τάνια, με το έργο τους "ΦΟΥΝΤΩΤΟΣ ΜΟΝΟΚΕΡΩΣ"

Θανάσης με τον "ΤΙΓΡΗ" του

Κλίντον και Τζον με το "ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΗΛΙΟ"

Άλεξ και Σέβιουρ με τον "ΑΝΘΙΣΜΕΝΟ ΚΗΠΟ"
 Γιοέλ και Αλέξανδρος με το "ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ"
Κλέα και Διονύσης με ένα "ΔΡΟΣΕΡΟ ΣΤΕΦΑΝΙ"


Στη συνέχεια, ζητήσαμε από τα παιδιά να φτιάξουν μαζί με την οικογένειά τους τα δικά τους έργα τέχνης τα οποία μας εντυπωσίασαν!
Σας ευχαριστούμε θερμά!





Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί σύντομα.

Προηγούμενο Επόμενο